« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_1_link_0

A Modart végzősök diplomabemutatója

Május 6-án ismét diplomabemutatót rendezett a MODART művészeti és divatiskola, ahol a 2013-ban végző tervezők mutatták be a vizsgakollekciójukat. A Millenárison megrendezett eseményen tíz ifjú tehetség látásmódjába, tervezői stílusába kaptunk betekintést egy profi bemutató keretein belül.


Előzmény

A meghirdetett két időpont közül mi az elsőt választottuk, így valamivel este hat előtt érkeztünk meg a Millenáris Teátrum épületébe, ahová meghívónk invitált. A bejáratnál kedvesen fogadtak minket a MODART hallgatói és egyeztették nevünket a listával, majd a sajtónak fenntartott helyekhez kísértek. Míg várakoztunk nézegethettük a sajtóanyagokat vagy pezsgőt kortyolhattunk, s pont olyan érzetünk volt közben, mintha egy „valódi” bemutatón lennék és nem egy záróvizsgán.


Bemutató

A MODART művészeti és divatiskola tíz végzős tervezőjének bemutatóján Arnóczy Janka, Beke Luca, Domokos Dóra, Gyenge Anna, Noori Samea, Sajben Renta, Molnár Annamária, Pongrácz László, Vadas Annamária és Vikman Anna munkáival találkozhattunk.

Kifejezetten örültünk, hogy idén a Millenárison kapott helyet a diplomabamutató és annak is, hogy bár ez egy iskolai záróvizsga, mégis olyan rendezvényt kaptunk, ami bizony sok hazai profi tervező bemutatójával vetekedett mind szervezésben, mind minőségben.

A bemutatón egy-egy tour 5 ruhát vonultatott fel, amelyek igazán színes képet mutattak. Láthattunk bohókás, színes és elegáns darabokat, női, férfi, sőt gyerek mini kollekciókat is.

A modellek között akadtak ügynökségtől érkezők és amatőr lányok, fiúk, ahogyan gyerekek is egészen kicsitől a kiskamaszokig. Ennek megfelelően az összkép is eltért egy teljesen profi bemutatóétól, ami egyáltalán nem hatott negatívan a rendezvényre, hiszen mindannyian tudjuk, hogy itt nem csupán a ruhák megtervezése és kivitelezése hárult a végzősökre, de a bemutató nagy részének megszervezése is.

A technikai feltételek tekintetében sem szeretnénk „szőrös szívűek” lenni, arra azonban mindenképen felhívnánk a jövő tervezőinek figyelmét, hogy a fotósok munkakörülményei nagyban befolyásolják a bemutatóról készült képek minőségét! A diplomabemutatón a fotósoknak nem készítettek elő dobogót, aminek következtében széken ülve vagy állva, de semmiféleképpen nem ideális szögből tudták fotózni az eseményeket. Ráadásul a fények sem világították meg szépen a modelleket, a túl erős fölülről kapott fény árnyékokat eredményezett, ami a fotókon is láthatóvá vált. A világítás beállítása talán az egyik legnehezebb feladat a technikai munkák közül, ezért ezt érdemes többször tesztelni.

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL

A rendezvény DRER értéke: 80 pont

Budapest_Backstage_-_divatrendezvenyek.html
« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_3_link_0
»»»

Összegzés

Összességében egy remekül megszervezett és kivitelezett eseményen vehettünk részt a MODART jóvoltából. Az apróbb hibáktól eltekintve, sőt azokkal együtt is, tökéletesen egy „éles” bemutató élményét kaptuk és nagyon örülünk annak, hogy egy iskola és a hallgatói ilyen vizsgával zárják a tanulmányokat. Gratulálunk és reméljük, hogy ez a tendencia az elkövetkezendő években is folytatódik. Csak így tovább!

BFN